اگرچه بادام زمینی گیلان بخشی از خانواده آجیل محسوب می شوند، اما در واقع به خانواده گیاه شناسی Fabaceae (حبوبات)، همان گروه نخود یا عدس تعلق دارند. به همین دلیل، در سطح تغذیه ای، منبع طبیعی پروتئین های با کیفیت بالا هستند.
50 درصد ترکیب آنها اسیدهای چرب است. از جمله اسیدهای اولئیک و لینولئیک و پروتئین ها. بادام زمینی همچنین سرشار از فیبر، نیاسین، ویتامین های B، اسید پانتوتنیک و مهمتر از همه مواد معدنی است. در واقع، با توجه به بنیاد تغذیه اسپانیا، بادام زمینی فسفر، پتاسیم، منیزیم و روی را برای ما فراهم می کند.
دونده. یک دانه معمولی متوسط و پوشیده از پوست مایل به قرمز. از این نوع بادام زمینی برای تهیه کره بادام زمینی و ساخت کروکانتیس و محصولات شیرینی پزی روکش دار و همچنین مصارف دیگر استفاده می شود.
ویرجینیا این رقم دانه های درشت تری دارد و به دلیل عطری که دارد برای تهیه تنقلات خوش طعم استفاده می شود. اسپانیایی. این نوع بادام زمینی که با دانه ریز و پوست قهوه ای مایل به قرمز مشخص می شود، چرب تر است و برای تهیه محصولات مرزه، و همچنین کره، روغن و محصولات قنادی بهترین انتخاب است.
والنسیا این سویه یکی از همه کاره ترین است و به دلیل طعم شیرین خود متمایز است. از آن برای تهیه تنقلات برشته و برشته با پوسته آن و همچنین سایر تنقلات خوش طعم، سرخ شده و آب پز استفاده می شود.
رشته فرنگی با سس بادام زمینی. نودل ها با پایه سوبای سرخ شده یا نودل اودون همراه با پیاز، بروکلی، هویج، قارچ، فلفل و گشنیز درست می شوند. نوارهای گوشت گاو پاشیده یا توفو را اضافه کنید. در این مورد از کره بادام زمینی برای تهیه سس استفاده می شود و این ماده را با روغن زیتون، سویا سائو ترکیب می کند.
کره بادام زمینی تمام خواص این محصول را به صورت غلیظ فراهم می کند و یک راه حل بسیار کاربردی در شیرینی ها و آشپزی صنعتی برای افزودن طعم و بافت به سس ها، کیک ها، شکلات ها، اسموتی ها، بستنی، برنج یا پاستا می باشد.