تخمه آفتابگردان گلپر در ترکیبهای دنبالهدار، نانهای چند دانهای و میلههای تغذیهای و همچنین برای میانوعدههای مستقیم از کیسه محبوب هستند.
آنها سرشار از چربی های سالم، ترکیبات گیاهی مفید و چندین ویتامین و مواد معدنی هستند. این مواد مغذی ممکن است در کاهش خطر ابتلا به مشکلات رایج سلامتی از جمله بیماری قلبی و دیابت نوع 2 نقش داشته باشند. دانه های آفتابگردان از نظر فنی میوه های گیاه آفتابگردان (Helianthus annuus) هستند.
دانهها از سر گلهای بزرگ گیاه برداشت میشوند که میتوانند بیش از 12 اینچ (30.5 سانتیمتر) قطر داشته باشند. یک سر گل آفتابگردان ممکن است تا 2000 دانه داشته باشد.
دو نوع اصلی از محصولات آفتابگردان وجود دارد. یک نوع برای دانههایی که میخورید رشد میکند، در حالی که نوع دیگر – که اکثراً کشاورزی میشوند برای روغن رشد میکنند.
دانه های آفتابگردانی که می خورید در پوسته های راه راه سیاه و سفید غیرقابل خوردن قرار دارند که به آن پوسته نیز می گویند. آنهایی که برای استخراج روغن آفتابگردان استفاده می شوند دارای پوسته سیاه و جامد هستند.
دانه های آفتابگردان دارای طعم ملایم و آجیلی و بافتی سفت اما لطیف هستند. آنها اغلب برای افزایش طعم برشته می شوند، اگرچه می توانید آنها را به صورت خام نیز بخرید.
افراد نمی توانند توکوفرول یا ویتامین E را در بدن سنتز کنند و باید آن را از طریق رژیم غذایی خود به دست آورند. بنابراین، گنجاندن تخمه آفتابگردان در رژیم غذایی راه مناسبی برای افزایش ویتامین E فرد است. مطالعات نشان می دهد که تخمه آفتابگردان ممکن است در برابر دیابت و کلسترول بالا موثر باشد.
دانه های آفتابگردان منبع غنی از کاروتنوئیدها و توکوفرول ها هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد کمک می کنند.
یک مطالعه آزمایشی کوچک بر روی 50 بزرگسال مبتلا به چاقی نشان داد که عصاره دانه آفتابگردان کلسترول خون را کاهش می دهد و به وزن بدن و توده چربی کمک می کند.